Ring oss +86-755-27806536
Send oss ​​en e-post tina@chenghaodisplay.com

Hva er forskjellen mellom OLED og LED

2023-05-11

Sammendrag: Med den kontinuerlige utviklingen av vitenskap og teknologi, forbedres og oppdateres også skjermteknologien hele tiden. LED og OLED er to vanlige skjermteknologier som har sine egne fordeler og ulemper og er mye brukt på forskjellige felt. Selv om de begge kan sende ut lys, er det faktisk ganske mange forskjeller mellom dem. Så hva er forskjellen mellom LED og OLED? Hvordan skal vi velge?

1. Forskjellen mellom LED og OLED

1. Forskjeller i arbeidsprinsipper

LED-skjerm bruker prinsippet om at elektroner og hull i halvledermaterialer rekombinerer og frigjør energi nær PN-krysset, og kontrollerer lysstyrken og fargen til LED-lys ved å kontrollere strømmen. LED-skjermer krever bakgrunnsbelysning for å vise bilder.

OLED-skjermerbruke tynne filmer som inneholder organiske materialer for å generere og frigjøre energi i form av eksitoner under påvirkning av et elektrisk felt for å sende ut lys. OLED-er kan sende ut lys direkte og krever ikke bakgrunnsbelysning, så de har høyere kontrastforhold og raskere responstider.

 

2. Forskjeller i skjermeffekter

LED-skjermen trenger bakgrunnsbelysning for å vise bilder, så skjermeffekten påvirkes av bakgrunnsbelysningen, og det er vanskelig å oppnå ekte ren svart. OLED-skjermen kan sende ut lys direkte uten bakgrunnsbelysning, så den svarte er mer ren, skjermeffekten er mer realistisk, fargen er mer mettet og kontrasten er høyere.

 

3. Forskjell i synsvinkel

Displayeffekten til LED-skjermen vil endres med endring av visningsvinkel, mens visningseffekten til OLED-skjermen i utgangspunktet er uendret under forskjellige visningsvinkler.

 

4. Forskjeller i energiforbruk

LED-skjermer krever høyere spenning og strøm for å avgi lys, så deres energiforbruk er høyere; samtidig somOLED-skjermerkan sende ut lys ved lav spenning og strøm, så energiforbruket deres er lavere.

 

5. Forskjeller i søknadsfelt

LED-skjermer brukes hovedsakelig i applikasjonsscenarier som krever stor størrelse, høy lysstyrke og lang levetid, for eksempel innendørs og utendørs reklametavler, scenebakgrunner, stadioner og andre felt.

OLED-skjermer brukes hovedsakelig i applikasjonsscenarier som krever høy kontrast, brede visningsvinkler og lavt strømforbruk, for eksempel forbrukerelektronikk som mobiltelefoner, nettbrett og TV-er.

 

2. Sammenligning av fordelene med led og oled

1. Fordeler med LED-skjerm

Høy lysstyrke: LED-skjerm har høy lysstyrke, egnet for utendørs bruk;

Lang levetid: LED-skjermen har lang levetid og kan brukes i mange år;

Lavt strømforbruk: Sammenlignet med andre skjermteknologier har LED-skjermer lavere strømforbruk;

Visningseffekten er begrenset av vinkelen: Displayeffekten til LED-skjermen vil være begrenset under forskjellige vinkler.

2. Fordeler med OLED-skjerm

Høyt kontrastforhold: Det svarte på OLED-skjermen er veldig rent, fargemetningen er høy og kontrastforholdet er høyere;

Bredere visningsvinkel: OLED-skjerm kan vise samme skjermeffekt under forskjellige vinkler;

Raskere responstid: Responstiden til OLED-skjermen er raskere, og den dynamiske bildevisningseffekten er bedre;

Ensartet skjermlysstyrke: OLED-skjerm kan vise lysstyrke jevnt;

Vis farger mer nøyaktig: OLED-skjermer er i stand til å representere forskjellige farger nøyaktig.

 

3. Hvordan velge led eller oled skjerm?

 

Alt tatt i betraktning kan du velge den skjermtypen som passer deg i henhold til dine behov. Trenger du en skjerm med høy lysstyrke og kontrast for utendørs bruk, så kan en LED-skjerm være mer egnet; hvis du trenger å bruke den innendørs og krever høyere bildekvalitet og fargemetning, så enOLED-skjermkan være mer egnet.

For å oppsummere er LED og OLED to forskjellige skjermteknologier, men uansett hvilken skjermteknologi som stadig utvikles og oppdateres, vil fremtidige skjermteknologier fortsette å dukke opp. Jeg tror at vi i nær fremtid vil se fremveksten av mer avanserte skjermteknologier.

Det er verdt å nevne at Chenghao Display har fokusert på OLED-forskning og utvikling og produksjon i lang tid. Den har samlet mye OLED-teknologi og erfaring, og har også utviklet egne OLED-produkter. Hvis du er interessert i dette, velkommen til å kontakte oss. koble!

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy