Ring oss +86-755-27806536
Send oss ​​en e-post tina@chenghaodisplay.com

Fullstendig klassifisering av flytende krystallskjerm

2023-11-18

Det fulle engelske navnet på flytende krystallskjermen er Liquid Crystal Display, ellerLCD for kort. Det er en matriseskjerm drevet av tynnfilmtransistorer, som bruker strøm for å stimulere flytende krystallmolekyler til å produsere punkter, linjer og overflater som samarbeider med LED-bakgrunnsbelysning for å danne en skjerm. Nedenfor vil vi snakke om klassifiseringen av LCD-skjermer fra flere dimensjoner.

1. I henhold til skjermegenskapene type LCD-skjerm:


(1)Display med høy lysstyrke: LCD-skjermer med en skjermlysstyrke over 500cd/m2 er egnet for skjermenheter som må være synlige i utendørs sollys.

(2) LCD-skjerm med full visning: Den har fullvisningsegenskaper og har også høy kontrast, fargemetning og dynamisk klarhet.

(3) LCD-skjerm med bred temperatur: Den er egnet for steder med tøffe temperaturforhold. Drifts- og lagringstemperaturene kan nå -30 ℃ til +85 ℃, og den øvre temperaturgrensen for noen modeller kan nå 85 ℃.

(4) Halvreflekterende og semi-transparent skjerm: Den har enestående skjermeffekter for skjermenheter som opererer under sterkt lys, samt utmerket leseytelse i mørke og dårlige lysmiljøer.


2. I henhold til paneltypen LCD-skjerm:


(1) TN LCD-panel: Den mest grunnleggende og vanlige visningsmodusen, med enkel produksjon, høy transmittans og lav pris.

(2) IPS-panel: utmerkede egenskaper for full visningsvinkel, dynamisk klarhet og fargegjenopprettingseffekter.

(3) VA LCD-panel: Med sine fordeler med bred visningsvinkel, høy kontrast og ikke behov for friksjonsjustering, har det blitt førstevalget for store TFT LCD LCD-paneler.


3. I henhold til grensesnitttypen til LCD-skjermen: de vanligste grensesnittene er RGB-grensesnitt, SPI-grensesnitt, MCU-grensesnitt, MIPI-grensesnitt, LVDS-grensesnitt, og andre inkluderer HDMI-grensesnitt, TTL-grensesnitt, STN-grensesnitt, etc.


4. I henhold til kjøremodusen til LCD-skjermen er den delt inn i tre typer: statisk driver (statisk), enkel matrisedriver (Simple Matrix) og aktiv matrisedriver (Active Matrix).


5. I henhold til bruksområdene til LCD-skjermer: skjerm for husholdningsapparater, kjøretøyskjerm, kommersiell skjerm,medisinsk skjerm, industriell skjerm, instrumentering, utendørs håndholdt og andre visningsfelt.



We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy